Jahodová limonáda
14. 2. 2020
Suroviny: (6 porcí)
- čerstvé jahody 2 hrnky
- voda 1,8 l
- cukr 200 g
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva 500 ml
- nakrájené jahody, plátky citronu a lístky bylinek na ozdobu
Postup:
1) Nejprve si připravte sirup. Cukr smíchejte s 500 ml vody a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
2) Jahody rozmixujte s 250 ml vody na hladké pyré. Ve džbánu ho promíchejte s cukrovým rozvarem, citronovou šťávou a zbylou vodou a dejte vychladit.
3) Před podávání ozdobte plátky ovoce a bylinkami, případně kostkami ledu.
PRIMA TIP: V domácích limonádách se obvykle jen promíchá cukr s vodou, ale v jednoduchém rozvaru se cukr lépe rozpustí, dodá limonádě lehkou viskozitu a příjemnější chuť.
Dobrou chuť!